Uppåtsving för restaurangbranschen

De svenska restaurangernas försäljningsvolym steg 4,1 procent i januari jämfört med samma månad 2013.

Så står det inledningsvis i en artikel från Svenska Dagbladet, och siffrorna har tagits fram av SCB, Vista, Dagligvaruleverantörenas Förbund och Svensk Cater. Och det är ju verkligen goda nyheter, eftersom restaurangbranschen är någonting som värderas högt på arbetsmarknaden. Och oavsett om det är catering eller om det handlar om just renodlade restauranger eller kanske så kallade foodtrucks – så innebär trenden att försäljningsvolymen ökar att det går bra för mat-Sverige.

Hälsosam trend kan vara en anledning

En av anledningarna till att det blivit en så stark ökning kan säkerligen vara den mer hälsosamma trenden som just nu tagit över Sverige. Att äta rätt, träna, ta han om sig själv och helt enkelt vara hälsosam har blivit någonting som de flesta numera strävar efter, och då blir det ju också som så att man unnar sig god mat från restauranger.

Vanligare med catering till vår och sommar

Någonting som också blivit väldigt populärt att använda sig av catering till diverse fester. Extra vanligt blir det till våren när det nalkas studentskivor och liknande. Då tar man helt enkelt in en catering, som exempelvis www.dincatering.com och beställer hem allt vad man kan önska sig som snittar, bufféer, smörgåstårtor med mera. Det är också vanligt när man har bröllop, dop eller andra speciella tillfällen. Kanske är det för att man vill vara säker på att maten ska vara bra som man föredrar att beställa hem eller gå på restaurang. Det är med andra ord lättare att misslyckas med hemlagad mat och därav tar man det säkra före det osäkra.

3955558-beef-tacos
Kanske lite taco på restaurang till fredagen istället för hemma?