5:2 dieten

Det här med dieter är något som verkligen har satt sig i folks medvetande. Och en diet som mer ses som en livsstil är den populära 5:2 dieten. Men vad är det för något?

3202563-bagged-groceriesOm du har svårt att följa en viss typ av mat eller att väga all din mat och hålla koll på vad saker och ting innehåller, men ändå vill följa en diet så är 5:2 dieten ett utmärkt val. Detta är en diet som mer ses som en livsstil och är hyllad av otroligt många. Både vanliga människor, kändisar men även utan forskare. Har du svårt att komma igång finns klubben 52 med måbra som förenklar övergången. För ibland kan vi behöva en liten hjälpande hand på traven.

Hur fungerar dieten

”Korttidsfasta är ett kraftfullt verktyg som ger snabba resultat på såväl vikt som olika blodvärden. Studier pekar även på att riskerna för många sjukdomar minskar samtidigt som minnescentret i hjärnan stimuleras.” (läs mer)

Texten kommer från kostrådgivaren Ola som är en stark förespråkare av denna diet. Och den går ut på att vi fastar två dagar i veckan då vi bara får ära 500 till 600 kalorier om dagen för att de resterande dagarna äta vad vi vill. Detta betyder att kroppen stressas och med det stärker sitt försvar mot olika sjukdomar och åldrande. För det här med att vi alltid måste ha någonting att knapra på är inte det bästa för oss. Speciellt inte i en tid då vi bara blir mer och mer stillasittande. Men viktigt att tänka på är att dian fastedagar inte få ligga efter varandra.

Självfallet är det bästa om du både kombinerar denna nya livsstil med att träna och röra på dig. Då får du mer energi och med det mer livsglädje.